Közösség

Levél egy fiatal lánynak

comshalom

Kedves fiatal barátom!

Tisztában vagyok azzal, hogy a fiatal lányok szeretik a titkokat, így egyet most meg szeretnék osztani veled. Isten választotta meg számodra nemedet; Ő teremtett téged lánynak. Manapság a lányok gyakran gondolják a feministákkal együtt, hogy az Egyház kezdettől fogva “szexista” és “diszkriminatív”. A nő azzal vádolja illetve akként áll az Egyházhoz, hogy “alsóbbrendűnek”, kevésbé tehetségesnek kezelik őt, és ő nem egyéb, mint a férfi szolgája. Neki tiltva van bármiféle hatalom az Egyházban, nem kaphatja meg a legmagasabb kitüntetést, őt nem lehet pappá szentelni.
Kétségtelen, hogy hallottál már erről, hiszen a média gondoskodik arról, hogy terjedjen ez a negatív üzenet. Éppen ezért, meg kell cáfoljam ezeket a hamis állításokat és szeretném, ha tudnád, hogy a nőket nem éri ilyen vagy ehhez hasonló negatív megkülönböztetés. Sokkal inkább egy egyedülálló helyet kaptak az isteni megváltás művében. Az Ószövetség már utalt az ő küldetésük szépségére, bár ennek megvalósulása csak az Újszövetségben található – a mi Megváltónk édesanyjában – Máriában, a szelíd Názáreti Hajadonban, aki öröktől fogva Megváltónk Anyja.
Vegyük le a “világi” szemüveget, és úgy képesek leszünk látni, hogy a nők valójában nem a “diszkrimináció” áldozatai, hanem sok tekintetben kiváltságosak. Ez az a “titok”, amit szeretnék megosztani veled. A test, amellyel minden kislány erre a világra született titokzatosan zárt, amit helyesen úgy neveznek “a szüzesség fátyola”. A keresztény tanítás szerint, e fátyol bejárata zárva van, mint egy titokzatos kert és Istenhez tartozik. Emiatt nem is lehet belépni, egyedül az Ő engedélyével. Minden kislány ennek a “rejtélynek” a tudatában érezni fogja, hogy teste inkább szerényen öltözött legyen, mivel így nem fog erkölcstelenül kinézni.
Természetesen egyszer minden kislány felnő. Milyen gyönyörű, amikor a menyasszony azt mondhatja férjének, a nászéjszakán, “én megtartottam ezt a szűzi kertet számodra és most Isten engedélyével neked adom annak kulcsát, tudva, hogy te abba tisztelettel lépsz be”.
Amikor egy feleség megfogan néhány órával azután, hogy a férjével egyesültek, Isten megteremti a gyermek lelkét a feleség testében, (ahogy bizonyára tudod, hogy sem a feleség sem a férj nem képes létrehozni az emberi lelket, mert azt egyedül Isten képes megalkotni.) Más szóval van egy személyes “kapcsolat” Isten és a nő között, mely ismételten a szenteltség jelét adja a női testnek. Ne feledjük, hogy Ő az aki, az egész világ előtt rejtve volt a Szent Szűz méhében 9 hónapig. Ha rájössz erre, áhítattal teli leszel a kettős misztériumért, hogy Isten rád bízva: embert teremt Isten képmására, magához hasonlóvá formája azt és megszületik fájdalmak és kínok között. Ne felejtsük el, hogy fájdalomban és gyötrelemben Krisztus újra megnyitotta számunkra a paradicsom kapuját – amely már a bűn által zárva van. A nőknek megadatott a nemes szenvedésnek az a kiváltsága, hogy egy új ember születhet általa, Isten képére és hasonlatosságára. Elmélkedj ezen el egy pár pillanatig és érezni fogsz egy igazán mély tiszteletet tested iránt, mely Istenhez tartozik és nem egy “játékszer”, amivel úgy rendelkezhetsz, ahogy tetszik.
Ha valaha tanulsz pogány művészetet, akkor rájössz, hogy elismeréssel adóznak a férfi reproduktív szervekért, képviseltetik különböző szobrokban és festményekben, mint az erő, a férfiasság, a kreativitás és a hatalom szimbóluma. Viszont attól a pillanattól kezdve, hogy a Katolikus Egyház elismert lett, könyörtelenül harcolt a pogány kultusz ellen. Az Egyház bevezetett egy imát, amit elmondott millió alkalommal minden egyes napon, amelyben a női nemi szerv kapcsán az “anyaméh”-et említik.”Áldott a Te méhednek gyümölcse, Jézus”. Biztos vagyok benne kedves barátom, ha ezen elmélkedsz egy kicsit, meg fogod érteni, hogy milyen kiváltságos dolog is nőnek születni. Onnantól tisztelni fogod a női test misztériumát, melyet Isten ajándékozott számodra.
Köszönöm Istennek, hogy arra teremtett, hogy nő legyél; biztos vagyok abban, hogy most már érted milyen nagy kiváltság ez.
Dr. Alice Von Hildebrand

Comentários

Aviso: Os comentários são de responsabilidade dos autores e não representam a opinião da Comunidade Shalom. É proibido inserir comentários que violem a lei, a moral e os bons costumes ou violem os direitos dos outros. Os editores podem retirar sem aviso prévio os comentários que não cumprirem os critérios estabelecidos neste aviso ou que estejam fora do tema.

O seu endereço de e-mail não será publicado. Campos obrigatórios são marcados com *.

Az email címet nem tesszük közzé.