Hírek

Lezárult a pápa első európai országba tett egynapos látogatása

comshalom

1_0_826746

„Istennel együtt a remény felé, amely sosem okoz csalódást” – ez volt Ferenc pápa albániai villámlátogatásának mottója. A pápa szeptember 21-én, vasárnap este 8 órakor indult vissza Tirana nemzetközi repülőteréről Rómába, ahová este 9 órakor érkezett meg. Hétfőn pihenőnapot tartott, elmaradt a reggeli szentmise is a Szent Márta házban.

A pápa tiranai beszédeinek központi gondolatai között szerepelt az albán egyház fejlődése az ateista diktatúrától, amely igyekezett megfojtani a hitet, egy olyan rendszer felé, amely sokkal kifinomultabb módszerekkel, de a szeretet megsemmisítésére törekszik. A pápa kiemelte a békés és gyümölcsöző együttélést és együttműködést a vallási és etnikai felekezetek között. Ezt követendő példaként állította elénk egy olyan pillanatban, amikor Albániától nem is nagyon távoli régiókban éppen az ellenkezője történik. A pápa elítélte az erőszak használatát és az Isten nevében elkövetett gyilkolást. A média első helyen ezt emelte ki útjából, amikor Ferenc pápa a vallás és Isten eszközként való felhasználásáról beszélt, amelyet a halál, a gyűlölet, a megosztás és a diszkrimináció hitelesítésére használnak fel.
Az albán államfő beszédében köszönetet mondott a Vatikáni Rádiónak a kommunizmus idején végzett munkájáért.

(sv)

A szöveg a következő oldalról származik http://hu.radiovaticana.va/news/2014/09/22/lez%C3%A1rult_a_p%C3%A1pa_els%C5%91_eur%C3%B3pai_orsz%C3%A1gba_tett_egynapos_l%C3%A1togat%C3%A1sa_/ung-826746
a Vatikáni Rádió honlapjáról


Comentários

Aviso: Os comentários são de responsabilidade dos autores e não representam a opinião da Comunidade Shalom. É proibido inserir comentários que violem a lei, a moral e os bons costumes ou violem os direitos dos outros. Os editores podem retirar sem aviso prévio os comentários que não cumprirem os critérios estabelecidos neste aviso ou que estejam fora do tema.

O seu endereço de e-mail não será publicado. Campos obrigatórios são marcados com *.

Az email címet nem tesszük közzé.