Közösség

Krakkó 2016 IVT – program

comshalom

Program

Az Ifjúsági Világtalálkozó központi eseményeire 2016. július 26. és 31. között kerül sor Krakkóban. A program, amiből szemezgethettek, ez alkalommal is igen gazdag: lelkiségi és kulturális programok százai várják azokat, akik velünk tartanak!

PROGRAM_tablazat

július 20-25.

Egyházmegyei előtalálkozók (Dni w Diecezjach / Days in the Dioceses)

A fiatalok csoportjai a világtalálkozóra készülve előtalálkozókon vesznek részt Lengyelország különböző egyházmegyéiben vagy lelkiségi mozgalmak szervezésében.

július 25. hétfő

Érkezés Krakkóba

A nemzetközi zarándokcsoportok legtöbbje ezen a napon érkezik Krakkóba. A regisztráció után megkapják a lengyel zarándokcsomagot és a szálláshelyekre vonatkozó információt.

27515485390_2b3b3ad5e5_k

július 26. kedd

Nyitó szentmise

Az IVT-t megnyitó szentmise főcelebránsa a hagyományoknak megfelelően a helyi püspök, Stanisław Dziwisz bíboros, Krakkó érseke lesz. Ez az esemény egyszerre szimbolizálja a találkozó nemzetközi karakterét, és Lengyelország vendégszeretetét, amivel a zarándokokat fogadják.

9423575288_1f71ea5ffe_k

július 27. szerda

9:30-13:00 – püspöki katekézisek

A fiatalok július 27. és 29. között délelőttönként püspökök vezetésével nyelvek vagy országok szerinti csoportokban katekéziseken vesznek részt. Ezek helyszínei várhatóan templomok, iskolák, sportcsarnokok lesznek. A magyar katekézisek a magyar fiatalok találkozóhelyeiül is fognak szolgálni, ráadásul a lelki programon kívül a találkozóval kapcsolatos „menetközbeni” információkhoz is itt lehet majd hozzájutni.

Minden fiatal két „hagyományos” katekézis mellett a szervezők által meghatározott napon részt vehet egy harmadik, különleges „katekézisen”, az irgalmasság zarándoklatán. A zarándoklat a II. János Pál-központtól az Isteni Irgalmasság-bazilikáig vezet, ahol a szentévi kapun is átléphetünk majd.

Ifjúsági Fesztivál

Az Ifjúsági Fesztivál során Krakkó templomai, kertjei, arborétumai, sportcsarnokai, kulturális intézményei lelkiségi, művészeti és kulturális programok százainak adnak majd otthont délutánonként, esténként a városban. Imaestek, koncertek, kiállítások, tematikus workshopok, színházi programok, sportesemények – és még sorolhatnánk…

Az Ifjúsági Fesztivál programjairól a lengyel zarándokkalauz erre vonatkozó fejezeteiből tájékozódhatsz.

Hivatások Expója

Az Ifjúsági Fesztivállal párhuzamosan számos katolikus közösség, szerzetesrend, iskola és egyetem, missziós közösség, lelkiségi mozgalom életébe nyerhetünk bepillantást a Hivatások Expóján. A program célja, hogy megmutassa a résztvevőknek, milyen sokféle módon hív Isten, mennyire sokfélék a hivatások az Egyházban, arra biztatva, hogy mi is merjük bátran odaadni az életünket arra, amire Ő hív.

A Hivatások Expója programjairól a lengyel zarándokkalauz erre vonatkozó fejezeteiből tájékozódhatsz.

16:00 – Ferenc pápa érkezése

Ferenc pápa megérkezése után találkozik a lengyel közjogi méltóságokkal és a diplomáciai testületek tagjaival.

18:30 – Ferenc pápa találkozik a lengyel püspökökkel a Wawel székesegyházban

9420690633_c8455b4855_k

július 28. csütörtök

9:30-13:00 – püspöki katekézisek

 délelőtt – Ferenc pápa Częstochowába látogat

Ferenc pápa a délelőtt során ellátogat Częstochowába, ahol szentmisét mutat be Lengyelország kereszténnyé válásának 1050. évfordulója alkalmából

Ifjúsági Fesztivál

Hivatások Expója

17:15 – Ferenc pápa megérkezik a Błonia parkba

17:30 – a Szentatya fogadása a Błonia parkban

Két nappal az IVT kezdete után Ferenc pápa is csatlakozik a zarándokokhoz: villamossal érkezik a Błonia parkba, útján pedig sérült fiatalok kísérik majd. Ez a program nagy tapasztalat az Egyház sokféleségéről, ugyanakkor egységéről is, hiszen sokan, sok nemzetből mégis egyként imádkozhatunk Péter utódával.

26863742510_34980be0c1_k

július 29. péntek

9:30-13:00 – püspöki katekézisek 

délelőtt – Ferenc pápa Auschwitzba látogat

A délelőtt folyamán Ferenc pápa felkeresi az egykori auschwitzi koncentrációs tábort, ahol túlélőkkel és a Világ Igaza címmel kitüntetettekkel is találkozik.

Auschwitzi útja után Krakkó-Prokocimbe utazik, ahol felkeresi a helyi gyermekkórházat és beteg gyermekekkel és szüleikkel találkozik majd.

Ifjúsági Fesztivál

Hivatások Expója

18:00 – keresztút Ferenc pápával a Błonia parkban
A pápa által vezetett keresztút mindig a bűnbánatra irányítja figyelmünket az ifjúsági világtalálkozókon. A belvárosban tartott közös imádságon a világtalálkozók keresztjét visszük a vállunkon, így járjuk végig a keresztút állomásait. A keresztút után Ferenc pápa rövid beszédet mond majd.

9384285890_81acab71de_k (1)

július 30. szombat

délelőtt – Ferenc pápa látogatása az Isteni Irgalmasság-bazilikában

A szentévi kapun áthaladva Ferenc pápa meglátogatja az Isteni Irgalmasság-bazilikát, majd kiengesztelődési liturgiát tart, és meghallgatja néhány fiatal szentgyónását. Ferenc pápa a harmadik pápa – II. János Pál és XVI. Benedek után, aki felkeresi az Isteni Irgalmasság-bazilikát, de ő az első, aki a kiengesztelődés szentségét is kiszolgáltatja itt.

Ferenc pápa délelőtt második felében lengyel papokkal és szerzetesekkel ünnepel majd szentmisét a II. János Pál-központban, ezt követően pedig fiatalokkal ebédel együtt.

délelőtt-napközben – zarándoklat a virrasztás helyszínére, a Campus Misericordiae-re

délután – előkészület a vigíliára

A zarándokcsoportok érkezése alatt a színpadon fiatalok tesznek tanúságot hitükről, együttesek lépnek fel. A színes műsorban az imádság is fontos helyet kap majd.

19:00 – Ferenc pápa megérkezik a Campus Misericordiae-re

A Szentatya érkezése után öt fiatal kíséretében lépi át a Campus Misericordiae-n felállított szentévi kaput.

19:30 – virrasztás a Szentatyával
Bár több millió fiatal vesz rajta részt, a vigília minden bizonnyal a legszemélyesebb, legmeghittebb az IVT programjai közül. Az esti-éjszakai imavirrasztás egyszerre az imádság, az öröm, a kölcsönös egymásra figyelés alkalma az ifjúsági világtalálkozókon.

Az éjszakát is a szabad ég alatt töltjük majd. Ha szeretnél csak Vele időt tölteni, több helyszínen is lesz lehetőséged szentségimádásra az éjszaka folyamán.

9384296695_88a59a2f85_k

július 31. vasárnap

8:45 – Ferenc pápa megérkezik a Campus Misericordiae-re

A Szentatya érkezése után megáldja a Campus Misericordiae közelében található két Karitász-épületet: az Irgalmasság Háza szegényeket és időseket fogad majd be, a Kenyér Háza pedig szegénykonyhaként működik majd a rászorulók számára.

10:00 – záró szentmise

A Szentatya a misét több ezer püspökkel és pappal együtt mutatja be. A virrasztás mellett ez az esemény az ifjúsági világtalálkozók egyik csúcspontja, amelynek végén arra is fény derül, hogy vajon melyik országban folytatódik az IVT-k sorozata. A szentmise után Ferenc pápával együtt imádkozzuk el az Úrangyalát.

17.00 A Szentatya találkozik a világtalálkozó önkénteseivel a Tauron Arénában

18:15 Búcsúzás Ferenc pápától

Az IVT krakkói szervezői rövid ünnepséggel búcsúztatják el Ferenc pápát a II. János Pál Nemzetközi Repülőtéren.

Forrás: http://krakko2016.hu/


Comentários

Aviso: Os comentários são de responsabilidade dos autores e não representam a opinião da Comunidade Shalom. É proibido inserir comentários que violem a lei, a moral e os bons costumes ou violem os direitos dos outros. Os editores podem retirar sem aviso prévio os comentários que não cumprirem os critérios estabelecidos neste aviso ou que estejam fora do tema.

O seu endereço de e-mail não será publicado. Campos obrigatórios são marcados com *.

Az email címet nem tesszük közzé.